Koreninové zmesi v doypacku, Strana 2
Aromatická koreninová zmes typická pre thajskú kuchyňu, ideálna na ochutenie rýb alebo tradičných thajských pokrmov.
Argentínska zmes korenia vhodná na hovädzie a bravčové steaky, ryby, prípravu omáčok, dipov a marinád.
Tradičná indická zmes Karí je zmes, ktorú sme vytvorili z 12 korení, je vhodná na prípravu smotanových karí omáčok, dusených jedál, ryže, cestovín a pod.
Univerzálna zmes korenia známa pre oblasť Gruzínska, vhodná na dochutenie kuracieho mäsa, bravčového mäsa, jahňacieho mäsa, zeleniny, húb, polievok a omáčok.
Jemne pikantná japonská zmes korenia vhodná na dochutenie polievok, rezancov, opekaného mäsa, rýb, kreviet a iných morských plodov.
Univerzálna koreniaca zmes typická pre oblasť Ukrajiny. Je stredne pikantná a má sladkastú arómu. Výborne sa hodí najmä na dochucovanie mletého mäsa, ale aj polievok, prívarkov...
Africká, príjemne pikantná zmes korenia. Odporúča sa predovšetkým na mäsové pokrmy a v kombinácii s olivovým olejom alebo červeným vínom.
Zmes korenia vhodná na akékoľvek druhy steakov. Pred grilovaním alebo opekaním pripravte olejovú marinádu a marinujte v nej steaky, lososa alebo zeleninu.
Jemne štipľavá, sladkastá zmes, vhodná najmä na grilovanie a marinovanie bravčového mäsa (rebierka, krkovička).
Známa výrazná koreninová zmes s celým alebo len veľmi málo mletým korením, ktorá tvorí základ mnohým indickým zeleninovým, mäsitým a strukovinovým jedlám.
Zmes korenia je vhodná na prípravu typických gréckych jedál, ako souvlaki, musaka, grécky šalát, ale aj na zeleninu, syr, hydinu a jahňacie mäso.