Kurča Zaatar
Čas prípravy : 50 minút
Ingrediencie :
- 4 kuracie prsia, s kosťou, s kožou
- Soľ
- 3 PL Za'ataru , rozdelené
- 2 lyžice opečených strúhaných mandlí
- 1 PL opečených píniových orieškov
- 1/2 šálky nasekaných čerstvých petržlenových listov
Na marinádu
- 2 citróny, šťava z
- 2/3 šálky extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica nového korenia
- 1 polievková lyžica škorice
- 1 ČL papriky , viac na neskôr
- 7 veľkých strúčikov cesnaku, jemne rozdrvených
- 1 stredná červená cibuľa, nakrájaná na plátky alebo nahrubo
- 1/2 veľkého citróna, nakrájaného na plátky
V miske zmiešajte ingrediencie na marinádu. Kuracie mäso vložte do hlbokej misky, posypte soľou a korením Zaatar a zalejte marinádou. Pre zaistenie dobrej chuti vmasírujte časť marinády pod kožu kuracích pŕs. Prikryte a vložte kuracie mäso do chladničky aspoň na štyri hodiny alebo cez noc.
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
Kuracie prsia a marinádu preložte do zapekacej misy alebo liatinovej panvice. Teraz posypte 1 polievkovou lyžicou za'ataru a ďalšiu polievkovú lyžicu za'ataru vpracujte pod kožu kuracích pŕs. Mala by vám zostať 1 polievková lyžica za'ataru na neskôr.
Kuracie mäso pečte v rozohriatej rúre približne 35 minút. Odstráňte z ohňa a nechajte ho 5 minút odpočívať. Kuracie mäso je pripravené na servírovanie, keď jeho vnútorná teplota dosiahne 74 stupňov Celzia.
Posypte trochou zvyšným za'atarom. Ozdobte opečenými orechmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Diskusia (0)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.