DOPRAVA ZDARMA! Pre všetky objednávky nad €30!

Kurča Zaatar

Čas prípravy : 50 minút 

Ingrediencie :

  • 4 kuracie prsia, s kosťou, s kožou
  • Soľ 
  • 3 PL Za'ataru , rozdelené
  • 2 lyžice opečených strúhaných mandlí
  • 1 PL opečených píniových orieškov
  • 1/2 šálky nasekaných čerstvých petržlenových listov

Na marinádu

  • 2 citróny, šťava z
  • 2/3 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica nového korenia
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 1 ČL papriky , viac na neskôr
  • 7 veľkých strúčikov cesnaku, jemne rozdrvených
  • 1 stredná červená cibuľa, nakrájaná na plátky alebo nahrubo
  • 1/2 veľkého citróna, nakrájaného na plátky

V miske zmiešajte ingrediencie na marinádu. Kuracie mäso vložte do hlbokej misky, posypte soľou a korením Zaatar a zalejte marinádou. Pre zaistenie dobrej chuti vmasírujte časť marinády pod kožu kuracích pŕs. Prikryte a vložte kuracie mäso do chladničky aspoň na štyri hodiny alebo cez noc.

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.

Kuracie prsia a marinádu preložte do zapekacej misy alebo liatinovej panvice. Teraz posypte 1 polievkovou lyžicou za'ataru a ďalšiu polievkovú lyžicu za'ataru vpracujte pod kožu kuracích pŕs. Mala by vám zostať 1 polievková lyžica za'ataru na neskôr.

Kuracie mäso pečte v rozohriatej rúre približne 35 minút. Odstráňte z ohňa a nechajte ho 5 minút odpočívať. Kuracie mäso je pripravené na servírovanie, keď jeho vnútorná teplota dosiahne 74 stupňov Celzia.

Posypte trochou  zvyšným za'atarom. Ozdobte opečenými orechmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: