DOPRAVA ZDARMA! Pre všetky objednávky nad €20!

Korenené kuracie prsia korením BERBERE

Jedným z mojich obľúbených použití korenia berbere je tento recept na kuracie prsia . Ale môžete použiť aj bravčový rezeň alebo kúsok jahňacieho mäsa; je to také všestranné.

Ingrediencie

  • 1 Vykostené kuracie prsia bez kože - zľahka naklepané na bežnú hrúbku

     
  • lyžička  soli

     
  • polievková lyžica zmesí korenia berbere alebo podľa chuti

     
  • lyžičky masla

     
  • 1 limetka, odšťavená

     
  • lyžičky paradajkovej pasty

     
  • ¼ šálky kuracieho vývaru alebo podľa potreby

     
  • ⅓ šálky kokosového mlieka

      
  • lyžica nasekaného koriandra

  1. Obe strany kuracích pŕs ochutíme soľou a korením berbere

  2. Maslo roztopte na panvici na stredne vysokej teplote, kým nezačne hnednúť. Kuracie prsia okamžite preneste na panvicu;  opečte 2 až 3 minúty z každej strany. Kuracie mäso preložíme do teplej misky.

     
  3. Do panvice pridajte limetkovú šťavu, paradajkový pretlak, kurací vývar a kokosové mlieko . Za stáleho miešania priveďte do varu. Pridajte 1/2 lyžičky korenia berbere a štipku soli.

     
  4. Vráťte kuracie prsia na panvicu; znížte teplo na stredne nízke. Varte, kým prsia nie sú udusené a omáčka sa nezačne redukovať, ďalších 4 až 5 minút a počas dusenia polievajte mäso šťavou z panvice.

  5. Posypeme nasekaným koriandrom.