RUBIN - olej z paprikových semien lisovaný za studena, sladký 250 ml
Paprikový olej značky Rubin je vyrábaný so semien vybraných koreninových paprík. Lisovanie za studena prebieha bez chemických čistiacich a zjemňujúcich prídavkov.
A z čoho je taký červený ? Pri selekcii paprikových semien sa dostávajú medzi ne drobné úlomky z vysokokvalitných odrodových koreninových paprík a tie v procese lisovania dávajú oleju krásnu rubínovú farbu.
Táto zdravá potravina , obsahuje antioxidanty , omega-6 , lutein, zeaxantín , β-karoten.
Využíva sa na varenie , pečenie, prípravu šalátov a ku každému jedlu, ktoré chcete obohatiť o vynikajúcu chuť a farbu koreninovej papriky ( pácovanie, dressingy, farbenie, dochucovanie, do halászlé , perkeltov , gulášov a do typických maďarských jedál ).
Nádherná rubínová fabra dodáva oleju obsah prírodného karotenoidu. V paprikovom oleji bolo dovedna identifikovaných 31 druhov karotenidov, z nich najväčší obsah má kapsantin , lutein, kapsorubin a β-karotén.
Paprikový olej garantovane zvýrazňuje pôžitok z jedál, ich farebnosť , vôňu a hlavne chuť . Navyše vďaka jeho obsahu zdraviu prospešných látok a bioaktívnych komponentov prispieva k zdravému stravovaniu.
- Olej z paprikových semien je bohatý na kyselinu linolovú (omega-6 ), nenasýtené mastné kyseliny. Je zdrojom vitamínov A a E, má vysoký obsah antioxidantov (napr. γ-tokoferol) a karotenoidov.
- Kyselina linolová prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesteru v krvi
Vo svete potravín je ocenenie GREAT TASTE tzv. „Oscarom“ čím garantuje , že sa Vám do košíka dostáva výnimočný , vysokokvalitný produkt .
Kategória: | Oleje |
---|
Výživové hodnoty v 100 ml: |
|
Energia |
3410 kJ (830kcal) |
Tuky, z toho |
92.2 g |
- nasýtené mastné kyseliny |
13.2 g |
- nenasýtené mastné kyseliny |
8.8 g |
- polynasýtené mastné kyseliny |
70.0 g |
Sacharidy z toho |
0 g |
-cukry |
0g |
Bielkoviny |
0 g |
Soľ |
0 g |
Vitamin E |
11.6 mg (96% PDP*) |
Vitamin A, RE** |
793 µg (99% PDP*) |
* PDP: priemerná denná potreba ( dospelí )
* Retinol-ekvivalent
Neobsahuje cholesterol
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.