Jednozložkové koreniny, Strana 5
Vhodné na polievky, omáčky, šaláty, mäso, ryby, marinády, zmesi korenín alebo na ozdobu jedál.
Paradajkový prášok je vyrobený sušením a následným pomletím surovej zeleniny, čím si zachováva svoje zdraviu prospešné a chuťové...
Paštrnák pripomína vhľadom petržlen, avšak paštrnák má viac výživnej hodnoty. Je žltej farby, dužina je biela a šťavnatá. Obsahuje veľa vitamínov, hlavne vitamín C, vitamíny B a...
Paštrnák pripomína vhľadom petržlen, avšak paštrnák má viac výživnej hodnoty. Je žltej farby, dužina je biela a šťavnatá. Obsahuje veľa vitamínov, hlavne vitamín C, vitamíny B a...
Petržlenová vňať (Petržlen záhradný) - Petroselinum crispum Petržlenová vňať má ľahko korenistú vôňu s náznakom anízu a citrónu, chuť je bylinná a šťavnatá. Je jednou z mála...
Pomarančová kôra pochádza z kôry čerstvých pomarančov, je aromatická, má sladkokyslú chuť. Jej využitie poznáme v našich končinách najmä pri príprave sladkých jedál...
Pór sa používa najmä do polievok, omáčok alebo na chlieb. Určite by však nemal chýbať ani v rybacej polievke a ako prísada pri pečení ryby a krabov. Taktiež sa veľmi hodí k...
Pór sa používa najmä do polievok, omáčok alebo na chlieb. Určite by však nemal chýbať ani v rybacej polievke a ako prísada pri pečení ryby a krabov. Taktiež sa veľmi hodí k...
Požlt farbiarsky, známy tiež ako nepravý šafrán, má nenápadnú bylinnú arómu trochu pripomínajúcu vôňu kože. Používa sa na farbenie ryže, polievok, duseného mäsa, najmä...
Rasca celá (Rasca lúčna) - Carum carvi Vôňa rasce je ostrá a súčasne ako chuť teplá, trpkosladká, korenistá, s podtónom sušenej pomarančovej kôry a anízu. V strednej Európe sa...
Rasca celá (Rasca lúčna) - Carum carvi Vôňa rasce je ostrá a súčasne ako chuť teplá, trpkosladká, korenistá, s podtónom sušenej pomarančovej kôry a anízu. V strednej Európe sa...
Rimska rasca mletá (Rascovec obyčajný) - Cuminum cyminum Vôňa rímskej rasce je výrazná, ťažká, korenisto sladká a trochu štipľavá. Jej aróma sa zvýrazní, ak sa opečie či už...