Pór sa používa najmä do polievok, omáčok alebo na chlieb. Určite by však nemal chýbať ani v rybacej polievke a ako prísada pri pečení ryby a krabov. Taktiež sa veľmi hodí k...
Požlt farbiarsky, známy tiež ako nepravý šafrán, alebo tiež Svetlica farbiarska má nenápadnú bylinnú arómu trochu pripomínajúcu vôňu kože. Používa sa na farbenie ryže, polievok,...
Korenie s výraznou arómou sušených bylín, ktoré sa vyskytujú v oblasti Provensálska. Používa sa na ochutenie dusenej zeleniny, rýb, grilovaného mäsa ( kuracie, králičie,...
Španielska zmes korenia, známa pre oblasť Andalúzie. Vhodná na ochutenie najmä kuracieho a bravčového mäsa. Pred použitím vhodné pridať olivový olej a marinovať mäso...
Zmes korenia známa pre oblasť blízkeho východu. Vhodná na ryžu, kuracie a jahňacie mäso, strukoviny a tradičné arabské jedlá. Pri opekaní na panvici odporúčame pridať rozdrvené...
Rasca celá (Rasca lúčna) - Carum carvi
Vôňa rasce je ostrá a súčasne ako chuť teplá, trpkosladká, korenistá, s podtónom sušenej pomarančovej kôry a anízu. V strednej Európe sa...
Rasca celá (Rasca lúčna) - Carum carvi
Vôňa rasce je ostrá a súčasne ako chuť teplá, trpkosladká, korenistá, s podtónom sušenej pomarančovej kôry a anízu. V strednej Európe sa...
Rimska rasca mletá (Rascovec obyčajný) - Cuminum cyminum
Vôňa rímskej rasce je výrazná, ťažká, korenisto sladká a trochu štipľavá. Jej aróma sa zvýrazní, ak sa opečie či už...
Zmes korenia – Rituálne nápojové korenie
Láskyplne namiešaná zmes hrejivých korenín na podporu vašich každodenných aj výnimočných rituálov. Ideálna na prípravu posilňujúcich...
Rooibos výberový – Prémium Aspalathus linearis
Pôvod: Južná Afrika (región Cederberg)
Chuť: Jemná, sladkastá, mierne oriešková, bez kofeínu. Neobsahuje triesloviny, takže nie...
Využitie
Rozmarín je aromatická bylinka so silnou chuťou, ideálna na dochutenie mäsa, zemiakov, omáčok či marinád.
Využíva sa aj v čajoch na podporu trávenia alebo ako...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií