Allusi food, Strana 3

Paštrnák pripomína vhľadom petržlen, avšak paštrnák má viac výživnej hodnoty. Je žltej farby, dužina je biela a šťavnatá. Obsahuje veľa vitamínov, hlavne vitamín C, vitamíny B a...

Kôpor (Kôpor voňavý) - Anethum graveolens Kôpor je jednoročná bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu....

Kurkuma (Kurkuma pravá) - Curcuma longa Kurkuma je mohutná trvalka prirodzene sa vyskytujúca v juhovýchodnej Ázii, kde sa už oddávna vysoko cení ako korenina, farbivo, aj...

Mrkva je bohatá na karotén a betakarotén. Ďalej obsahuje vitamíny B, C, E, H, kyselinu...

Horčičné semienko žlté mleté - Sinapis alba Horčica žltá sa vyskytuje v južnej Európe a západnej Ázii. V západnej kuchyni sa celé semená používajú ako korenie do nakladanej...

Cesnak - lupienky - Allium sativum Cesnak je jednou z najdlhšie pestovaných rastlín, hodí sa takmer ku každému jedlu a je vhodnou kombináciou k väčšine korenín a byliniek. Jeho...

Škorica mletá (škoricovník cejlónsky) - Cinnamomum zeylanicum Škorica ako ju poznáme, je kôra vždyzeleného stromu Škoricovníka cejlónskeho, ktorá má príjemnú, sladkastú,...

Aníz (bedrovník anízový) - Pimpinella anisum Chuť a vôňa anízu je sladkastá, teplá, ovocná, trochu pripomínajúca sladké drievko s náznakom horkosti. Táto krehká rastlinka sa...

Cibuľa sušená, mletá - Allium cepa Cibuľa sa používa aj ako korenina, aj ako zelenina. Má výraznú špecifickú arómu a chuť, mnohokrát tvorí základ prípravy jedál. Je plná živín:...

Fenikel mletý (Fenikel obyčajný) - Foeniculum vulgare Rastlina feniklu má teplú, anízovú arómu. Chuť je príjemne čerstvá, trošku sladká, s náznakom gáfru. Semienka fenikla sú...
Stránka 3 z 13 - 145 položiek celkom